Halve finale Champions League. (Tweede been)

Stamford Bridge, Londen.

(1-1 na eerste etappe)

Chelsea Beat Liverpool 3-2 na extra tijd in een thriller met vijf doelpunten.

Chelsea v Liverpool - UEFA Champions League Halve Finale
Beelddetails: Chelsea v Liverpool - UEFA Champions League Halve Finale geserveerd door picapp.com

Liverpool en Chelsea hebben elkaar gisteravond voor de derde keer in vier jaar ontmoet in de halve finale van de Champions League. De prijs? Een plaats in de finale tegen Manchester United. Het was allemaal opgezet voor een spannende wedstrijd, de eerste etappe op Anfield had het voordeel verlaten met Chelsea op, maar pas op 1-1, de kant van West-Londen had dat vitale uit-doel in hun voordeel.

Beide partijen hebben vanaf het eerste been minimale wijzigingen in hun teams aangebracht. Frank Lampard keerde terug van sympathiek verlof (na het recente trieste verlies van zijn moeder). John Arne Riise startte links achter op Liverpool, in de hoop zijn eigen doel in de eerste etappe goed te maken. Yossi Benayoun begon in plaats van Ryan Babel.

Chelsea: Cech, Essien, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Joe Cole (Anelka 91), Ballack, Makelele, Lampard (Shevchenko 119), Kalou (Malouda 70), Drogba.
Subs niet gebruikt: Cudicini, Obi, Alex, Belletti.

Doelen: Drogba 33, Lampard 98 pen, Drogba 105.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel (Hyypia 22), Riise, Kuyt, Alonso, Mascherano, Benayoun (Pennant 78), Gerrard, Torres (Babel 99).

Subs Not Used: Itandje, Finnan, Crouch, Lucas.

Doelpunten: Torres 64, Babel 117

Geboekt: Alonso, Arbeloa.

Att .: 38.900

Ref: Roberto Rosetti (Italië).

De eerste helft was een gespannen affaire, zoals verwacht wanneer twee voetbalreuzen tegenover elkaar staan ​​met zulke hoge inzetten. Chelsea speelde al vroeg om balbezit, en terwijl Liverpool naar voren schoof, verdedigden ze goed en diep, wetende dat het weggeven van een doelpunt in deze fase duur zou zijn.

Terwijl Chelsea zichzelf in de wedstrijd speelde, begonnen ze Liverpool te vangen bij de tegenaanval en scoorden eerst na 33 minuten. Frank Lampard voerde een uitstekende doorgangspas door, die Arbeloa niet kon onderscheppen. Salomon Kalou bevond zich in de ruimte. Als hij buitenspel stond, zag de assistent van de scheidsrechter het niet en schoot hij in een fel schot, gepareerd door Liverpool-doelman Pepe Reina, maar Didier Drogba schoot de rebound naar huis.

Liverpool probeerde terug te keren in de wedstrijd, maar de verdediging van Chelsea was solide en ze droegen altijd de dreiging van de tegenaanval en Liverpool was nerveus. Ze wisten dat ze moesten scoren, maar een doelpunt werd pas voor de rust gerealiseerd. Bij rust was het 1-0 Chelsea en ze hadden één voet in de finale.

Liverpool kwam in de tweede helft nog vastberadener uit en begon Chelsea te bereiken. De tweede helft was niet kort voor kansen voor beide partijen. Op 64 minuten kreeg Yossi Benayoun de overhand van Didier Drogba en Salomon Kalou en voerde een nette bal door voor de binnenkomende Fernando Torress, die de bal koel controleerde en de bal in het net gooide voor de gelijkmaker.
Chelsea 1-1 Liverpool

Chelsea werd terug in actie gezet, denkend dat ze de game hadden gewonnen, en nu ze het vooruitzicht van extra tijd tegemoet zien, gingen ze met steeds meer flair vooruit. Liverpool moest resoluut verdedigen.
15 minuten van tijd, Michael Essien ging op een briljante solo naar rechts, skilde verschillende verdedigers in het strafschopgebied maar raakte het zijnet.

Jermaine Pennant kwam erin als vervanger voor Benayoun. Kon hij het tempo naar rechts en de gevaarlijke voorzetten geven die Liverpool nodig had om de Chelsea-verdediging te ontgrendelen?

Zo eenvoudig zou het niet zijn. Geen van beide partijen kon de impasse doorbreken, en de FULL-TIME-fluit kwam met de scores in evenwicht op Chelsea 1-1 Liverpool (agg 2-2) Extra tijd was het, zoals we allemaal wisten dat het zou zijn. Dit was zo'n soort halve finale.

In de eerste helft van de extra tijd die Chelsea doorzette, was er ongelooflijk drama toen Michael Essien denkt dat hij het winnende doelpunt heeft gescoord, hij viert weg en de scheidsrechtersassistent drie Chelsea-spelers als buitenspel had gemarkeerd. Het telt niet!

Slechts een minuut later wordt Chelsea een penalty toegekend wanneer Michael Ballack wordt overvallen door Sami Hyypia, er kunnen hier geen geschillen zijn, het was duidelijk een overtreding! Stap vooruit Frank Lampard.

98 minuten, Frank Lampard toont verbazingwekkende kalmte aan slot in de spot-kick. Het is een emotioneel moment terwijl hij naar de hoekvlag rent waar hij knielt en zijn zwarte armband kust. Hij is zichtbaar betraand, het doel is een passend eerbetoon aan zijn onlangs overleden moeder, terwijl hij terugkeert naar de middelste cirkel, wijst hij naar zijn vader Frank Senior in de menigte. Chelsea 2-1 Liverpool (agg 3-2)

Ryan Babel vervangt Fernando Torres en er worden vragen gesteld over de tactiek van Benitez. Was Torres gewond? In dit stadium was het onzeker, we konden alleen maar aannemen dat. Babel is vrijwel onmiddellijk in actie als zijn elektrische tempo hem in het strafschopgebied neemt en een beroep doet op een penalty - maar het was een legitieme tackle.

105 minuten waren verstreken, slechts 10 minuten van de finale, Nicolas Anelka haalde de byeline en sneed het terug voor Didier Drogba om het net bij de nabije paal te vinden. In dit stadium moet je geloven dat het spel voorbij is voor Liverpool, maar Liverpool heeft de reputatie juist dat te doen.
Chelsea 3-1 Liverpool (agg 4-2)

3 minuten voor tijd scoorde Ryan Babel een spectaculaire lange afstandsrit. De fans van Liverpool vroegen zich af: "Is het nog steeds mogelijk?" Bij een tweede blik had Cech het misschien kunnen redden. Babel was 30 meter buiten en de doelman van Chelsea liet het door zijn vingers en in de bovenhoek glijden. Dit betekende dat als Liverpool weer scoorde ze bijna zeker in de finale zouden zijn vanwege de regel van de doelpunten.

Het was echter niet zo, Chelsea hield vast aan de overwinning van een absoluut spannende ontmoeting

Chelsea 3-2 Liverpool (agg 4-3)

Laatste fluitsignaal Chelsea wint 3-2 (4-3 in totaal).

Chelsea speelt op 21 mei 2008. Manchester in de Champions League-finale in Moskou

Video-Instructies: Liverpool vs Barcelona 4 0 Highlight Semi Final Leg 2 Champions league in Anfield 8 May 2019 (Mei 2024).