UEFA Champions League Kwartfinale Round Up

UEFA Champions League - Kwartfinale resultaten van 8-9 april 2008

Barcelona 1 FC Shalke 0

Barcelona wint samen 2-0.

Barcelona boekte hun plaats in de Champions League Halve Finale met een doelpunt van Toure Yaya op 43 minuten. Schalke speelde erg goed en vond het jammer om niet meer uit de wedstrijd te halen. Dit is niet het oude Barcelona, ​​ondanks het bereiken van de halve finale was dit verre van een overtuigende overwinning, ze hadden door de twee benen onsamenhangend gekeken tussen geruchten dat er problemen zijn in het kamp.

Puyol werd geboekt na 64 minuten en mist de halve finale vanwege schorsing.

Manchester United wacht op hen in de halve finale, en hoewel Barcelona nog niet heeft toegegeven in het Nou Camp in deze competitie, hebben ze een enorme taak voor de boeg om dat record intact te houden.

Manchester United 1 Roma 0

Manchester United wint met 3-0 samen.

Alex Ferguson bracht verschillende wijzigingen aan in de thuiswedstrijd en liet veel belangrijke spelers rusten voor de Premier League - in, ervan overtuigd dat de 2-0 voorsprong uit de eerste etappe voldoende zou zijn om ze door te komen.

Die gok bleek correct te zijn, toen een duikkop van Carlos Tevez op 70 minuten, nadat Hargreaves industrieel rechts had gewerkt, vanaf de naamregel overstak naar Tevez om de zaak te regelen.

De Rossi had na 29 minuten een strafschop voor de Italiaanse zijde gemist en daarmee de hoop op terugkeer in de wedstrijd gemist. Het resultaat twijfelde zelden, omdat United grotendeels domineerde. Roma-hoofdcoach Luciano Spalletti zal spijt krijgen dat hij de wedstrijd niet naar een verzwakte United-zijde heeft gebracht.

Liverpool 4 Arsenal 2

Liverpool wint in totaal met 5-3.

Manager Rafa Benetez begint de wedstrijd met een 4-4-2-opstelling. Liverpool zag er aanvankelijk erg beverig uit toen Arsenal de eerste 15 minuten domineerde. Arsenal scoorde eerst op 13 minuten met een doelpunt van Diaby en er werden vragen gesteld over Rafa Benitez-tactiek.

Het leek erop dat de Arsenal-zijde het middenveld met gemak overschreed. Liverpool creëerde helemaal geen kansen totdat de kopbal van Sami Hyypia in de 30e minuut voor de gelijkmaker ging.

Plots begonnen ze te geloven dat ze konden winnen en Liverpool begon op Arsenal te drukken, wiens vertrouwen leek weg te lopen toen het thuispubliek achter de rode raakte. Alle gedachten over de strijd in de directiekamer in Anfield vielen uit de weg en het bleek een overtuigende voorstelling te zijn.

Liverpool scoorde opnieuw met een prima doelpunt van Fernando Torres op 69 minuten.

Adebayor maakte op 84 minuten gelijk na 2-2 tegen het verloop van het spel.
De hoop op een heropleving werd onmiddellijk tenietgedaan nadat Ryan Babel onmiddellijk daarna in het strafschopgebied was gevallen. Gerrard scoorde uit de penalty. Replays toonde later aan dat het een 50/50 beslissing was en Arsenal manager Arsene Wenger was er niet blij mee in latere interviews.

Ryan Babel voltooide de overwinning na een briljante solo-run net voor het laatste fluitsignaal. Er wacht een halve finale tegen Chelsea.

Chelsea 2 Fenerbahce 0

Chelsea wint met 3-2 in totaal.

Doelpunten van Michael Ballack in de 4e minuut en Frank Lampard 3 minuten voor fulltime vernietigde een eerste beenvoordeel van de Turkse kant Fenerbahce om Chelsea hun 3e halve finale van de Champions League in 4 jaar te zien bereiken. Fenerbahce voerde een dapper gevecht in hun eerste kwartfinale, maar dat mocht niet zo zijn. Chelsea-fans waren niet helemaal overtuigd, maar hun overwinning zorgt ervoor dat er dit jaar zeker minstens één Engels Premier League-team in de Champions League-finale zal zijn.

Zal dat team Liverpool of Chelsea zijn? Wordt het Manchester United of zal de terugkeer naar fitness van World Player of the Year Lionel Messi ervoor zorgen dat Barcelona door gaat naar de finale in Moskou?