Finale Major League Soccer Conference Western Conference Championship - Houston Dynamo tegen Los Angeles Galaxy

LA Galaxy en Real Salt Lake gaan door naar de finale.

In een zeer vermakelijk weekend van Major League Soccer werden de finalisten van de MLS Cup van dit seizoen beslist, omdat de Conference Finals met maximaal drama werden gespeeld. Deze twee games hadden het allemaal, bijna-ongelukken, niet-toegestane doelen, betwiste beslissingen, straffen en in LA's Home Depot Center, zelfs een stroomstoring!

Beide wedstrijden gingen naar extra tijd, omdat 90 minuten aanvallend en tegenaanval niet genoeg was om de impasse in beide wedstrijden te doorbreken. In de Eastern Conference van zaterdag was zelfs extra tijd niet genoeg, en strafschoppen waren het enige dat de twee teams kon scheiden.

Vrijdag 13 november 2009
Western Conference Championship
(Home Depot Center - LA)
LA Galaxy 2 - Houston Dynamo 0 (Na verlenging) FT 0-0
Scorers: Gregg Berhalter 103; Landon Donovan (pen) 109

Na 90 minuten niet te scoren plaatste Greg Berhalter de thuisploeg in de 19e minuut extra tijd. De vrije trap van David Beckham veroorzaakte problemen voor de verdediging van de bezoeker, ze slaagden er niet in hun lijnen vrij te maken en Berhalter spande zich in om de Galaxy voorop te stellen.

Vervolgens verbrak een record dat 17e MLS-doel voor Landon Donovan schoot vanaf de penaltystip 2 minuten na het laatste fluitsignaal, de wedstrijd voorbij Dynamo en zag de Galaxy door naar de MLS Cup-finale.

Zaterdag 14 november 2009
Eastern Conference Championship
(Toyota Field - Chicago)
Real Salt Lake 0 - Chicago Fire 0 (na extra tijd) FT 0-0
(5-4 op straffen)

Real Salt Lake versloeg Chicago Fire met 5-4 op penalty's nadat de teams niet konden worden gescheiden in een doelpuntloze reguliere en extra tijd. Nick Rimando, de keeper van Salt Lake, was de held van de dag en redde drie keer, terwijl invaller Ned Grabavoy Real doorbracht en de teleurstelling verzegelde voor fans van Chicago, die zagen hoe hun team faalde in de finale van de conferentie voor het derde opeenvolgende seizoen.

Real Salt Lake ontmoet LA Galaxy in de MLS Cup-finale op 22 november in Seattle in het Qwest Field, stadion.

Video-Instructies: Toronto FC End Josef Martinez's Dreams of MLS Cup Repeat | Playoff Review & Highlights (Mei 2024).